Bu haber Yenilenmiştir. KARNESİNİ KAYBETMİŞ OLAN YEŞİLKARTLI DEPREMZEDELERE YAZILAN DÜZ REÇETELERİN KARŞILANMASI HAKKINDA

Daha öncede duyurusu yapılmış olan Yeşilkartı enkaz altında kalan/kayıp olan depremzedelere yazılan düze reçetelerin karşılanması ile ilgili olarak İl sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından ulaşan bilgide;

Karnesi kayıp olan yeşilkartlı depremzedeye yazılan düz reçetenin karşılanması için reçete ekinde iki belge isteneceği bildirilmiştir.

Yeşilkartlı hastanın eczaneye düz reçete ile başvurması halinde reçete ekinde istenen belgelerin temini için hastanın misafir edildikleri bölgeye en yakın Kaymakamlığa ve Sağlık Grup Başkanlığına yönlendirilerek aşağıdaki işlemleri yapılmasının sağlanması ve bu belgelerin reçete ekine eklenmesi gerekmektedir.

-         En yakın Kaymakamlıktan depremzede ve yeşilkartının kayıp olduğunu bildiren onaylı bir belge (reçetelerde beyan edilmek üzere aslı veya Kaymakamlık onaylı “aslı gibidir” fotokopisi)

Eczacılarımızın bu tür reçeteleri karşılarken yukarıda bahsi geçen hususlara dikkat etmeleri gerektiğini bildirir;

Bilgilerinize sunarız.