SAHTE REÇETELER !!

TEB'ne T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından iletilen 24.11.2014 tarih ve 140490 sayılı yazı ile,

İstanbul Bayrampaşa İlçesi’nde faaliyet gösteren bir eczanenin eczacısı tarafından dilekçe ile sahte reçete bildiriminde bulunulduğu, dilekçe ekinde yer alan reçetede Altuzan Roche 400mg/16ML kons.inf.çöz.içeren 1 flakon’un yazılı olduğu ve Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Metin KANITEZ’in kaşesinin yer aldığının bildirildiği, sahte olduğundan şüphe edilen reçete üzerinde Uzm.Dr. Metin KANITEZ’in kaşesinin yer aldığının bildirildiği, sahte olduğundan şüphe edilen reçete üzerinde Uzm.Dr. Metin KANITEZ’in kaşesinin kullanıldığı reçete ve reçetelerin ilgili hekim ile irtibata geçilmeksizin karşılanmaması gerektiği,

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından iletilen 24.11.2014 tarih ve 140491 sayılı yazı ile,

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Fatma AYDOĞAN’ın kaşesinin kullanılarak bir hasta adına düzenlenen bir reçetenin sahte olduğunun ve ayrıca Uzm. Dr. Fatma AYDOĞAN’ın söz konusu reçetenin tarafınca düzenlenmediğinin ve bu isimde bir hastayı takip etmediğinin bildirildiği belirtilmekte olup, Sahte olduğundan şüphe edilen reçete üzerinde Uzm.Dr. Fatma AYDOĞAN’ın kaşesinin kullanıldığı reçete ve reçetelerin ilgili hekim ile irtibata geçilmeksizin karşılanmaması gerektiği,

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından iletilen 25.11.2014 tarih ve 827825 sayılı yazı ile,

İstanbul Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan bildirimlerde illeri Kağıthane İlçesinde faaliyet göstermekte olan Okmeydanı Eczanesi sahip ve mesul müdürü Ecz. Deniz YAVUZ tarafından Mehmet Halil İNCE ve Hüseyin KURŞUN adına İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Gürhan ŞİŞMAN tarafından düzenlenmiş ve Cerezym 400 İ.U. Flakon yazılmış olan 2 adet reçetenin sahte olduğunun tespit edildiği, sahte olduğundan şüphelenilen, üzerinde Uzm. Ecz. Dr. Gürhan ŞİŞMAN’ın kaşesinin kullanıldığı reçete veya reçetelerin Uzm. Dr. Gürhan ŞİŞMAN ile irtibata geçilmeksizin karşılanmaması belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.