İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İl Sağlık Müdürlüğü'nün Odamıza göndermiş olduğu yazılarda;

Kaybolan Personel Kimlik Kartı

Eskişehir İli Ambulans Servis Baştabipliğinde 18.01.2013 - 16.11.2015 tarihleri arasında Başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Hilal ŞENYÜZLÜ ERTAŞ'a ait personel kimlik kartının kaybolduğu bildirilmiştir.

İlaç Suistimali

Çorum İli Ortaköy entegre İlçe Hastanesi acil servisine 21.03.2016 tarihinde başvuran Birol ERDOĞMUŞ isimli kişinin Aldolan isimli ilacı istediği, kişi hakkında yapılan araştırmada 2010 yılına ait Aldoğan bağımlısı olduğu yönünde resmi yazılara rastlandığı, bu nedenle bahse konu şahsın Aldolan isimli ilaç için başvurması halinde gerekli kontrollerin titizlikle yapılması gerektiği,

İzmir İl sağlık Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar üzerine psikotrop reçeteler üzerinde yapılan incelemeler sonunda, Yeşim ERAYDINCIK, Yaşar ERAYDINCIK, Tülin ERAYDINCIK(DERİNGÖL) , Mahir GÜNEL isimli şahısların Alprazolam (Xanax tb.) ve Klonazepam (Rivotril Tb.) etkin maddeli psikotrop ilaçları değişik sağlık kurum ve kuruluşlarında sık aralıklarla değişik doktorlara reçete ettirildiğinin tespi edildiği, bu şahısların narkotik bağımlısı olma ihtimalinin bulunduğu ve bu tür ilaçların suistimal ettiği kanaatinin uyandığı bildirilmiştir.

Kaybolan Reçeteler

Sakarya İli Özel Beyhekim Hastanesi'nin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Biriminde kullanılan 12-YA/350773 numaralı yeşil reçetenin 3. nüshasının kaybolduğu,

Sahte Reçete

İstanbul İli Pendik İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçeleri dahilinde faaliyet göstermekte olan Cihan (1) tıp merkezinde görevli Uzm. Dr. İskender ismet DÖNMEZ'in ve Özel Pendik Hospital Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Mehmet SOLAK'ın Uğur MEDET adına düzenlenen ve içeriklerinde Aferin Kapsül yazılı olan reçetelerin kendileri tarafından yazılmadığı, reçetelerin sahte olduğu bildirilmiştir.

Eczacılarımızın reçete karşılarken bu hususlara dikkat etmeleri gerektiğini bildiri,

Bilgilerinize sunarız.