- İlacı daha fazla sayıda verebilmek için ilacın kullanım dozunda belirgin kalem oynamaları görülmektedir. Bu reçete tahrifatına girer.
- Muadil ilaç verildiğinde bilgisayara eşdeğerini işlemek gerekmektedir. Ayrıca muadil kaşesine gerek olmayıp Bilgisayara eşdeğer işlenmediği takdirde pahalı muadil verilmekte bu da Kurumu zarar uğratmaktadır.
- Özellikle raporla ödenen ilaçlarda ( Raporda ilacın dozu ve şeması, adı geçen ) reçetede ki dozun raporda belirtilen dozu aşmaması gerekir.
- Osteoporoz ilaçlarında kemik densitometre sonucunun eklenerek T değerlerinin uygun olduğu takdirde ilacın yüzdesi alınarak verilmesi ve bilgisayara işlenirken 16 girilmeyecek 25 koduyla işlenmesi gerekir.
- Reçeteler düzenlenirken kontrol sırasında sorun yaşanmaması için düzgün bir şekilde reçete sonuç çıktılarının muntazam şekilde reçeteye eklenmesi ve kupürlerin reçetenin arka tarafına düzgün bir şekilde eklenmesi gerekmektedir.
- Reçete kontrollerinde birden fazla kupürlü ilaç verilirken ilaç bilgisayara fazla girilip eksik kupür yapıştırıldığı görülmektedir.
- Antidepresan ve glokom ilaçlarında raporda mutlaka ilacın kullanım şeması, adı olması gerekir.
- İnfertilite ilaçlarının verilmesinde tedavi şemalı rapor ekinde E2 sonucu veya Folikülometre takibi olacaktır.
- Kronik böbrek hastalarının reçetelerinde Eprex yazıldığı takdirde TSAT veya Ferritin değerlerini gösterir rapor eklenmeli.
- Radyoopak madde içeren reçetelerde film ilaçlar muhakkak teşhis ve hangi tetkikin yapılacağı belirtilmeli, ayrıca hastane eczanesinde yoktur kaşesi olmalı.