İL JANDARMA KOMUTANLIĞI'NDAN

Jandarma Genel Komutanlığı'nın Odamıza göndermiş olduğu yazıda,

Jandarma Komutanlığı mensubu erbaş ve erlerin reçetelerine yazılan ilaçların anlaşmalı eczanelerden temini ve ilaç bedellerinin Kurumlarınca ödenmesi ile acil hallerde reçete edilen ilaçların sözleşmesi olmayan eczanelerden teminine ilişkin uygulamanın halen TSK İç Hizmetler Kanunu ve SUT hükümlerine göre yürütüldüğü,

Buna göre Komutanlık mensubu erbaş ve erlerin reçetelerine yazılan ilaçların acil veya zaruri haller ile mesai saatleri dışında veya  tatil olması veya sözleşmeli eczane bulunmaması nedeni ile sözleşmesi olmayan eczanelerce karşılanması halinde ilaç bedellerinin eczaneye ödenebilmesi için;

a- Hasta sevk belgesi (hasta sevk belgesinin sonradan düzenlenecek olması halinde     askeri kimliğini kanıtlayan belge sureti)

b- İlacın ismi yer alacak şekilde fiyat küpürlerinin tamamı yapıştırılmış reçete,

c- Birden dazla reçete olması halinde reçetelerin kişi, bazında dökümünü gösterir liste (faturaya döküm yapılması halinde ayrıca düzenlenmez)

d- Mersin İl Jandarma Komutanlığı adına düzenlenmiş faturanın,

Mersin İl Jandarma Komutanlığı'na gönderilmesi,  faturalarda ödemenin yapılacağı banka şube ve IBAN numarası belirtilmiş  olup, fatura bedellerinin TSK İç Hizmetler Kanunu ve SUT hükümlerine göre ödeneceği bildirilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.