EK-2/D BEDELİ ÖDENECEK İLAÇLAR LİSTESİNDE DÜZENLEMELER

Yürürlülük tarihi 06.03.2005

T.C. Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 02.03.2006 tarihli Tedavi Yardımına ilişkin Genelge ile, Talimat ile talimat ek Ek-2/D Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde bazı düzenlemeler yapıldığı bildirilmektedir.

Buna göre;

1- Talimatın eli Hasta Katılım Payından muaf ilaçlar listesinin (EK-2) "8. Kan Hastalıkları" başlıklı bölümüne "8.2.18 Anagrelid" etken madde, Talimatın eki Ayakta Tedavide Sağlık Kurulu Raporu ile Verilebilcek ilaçlar Listesine (EK-2/C) "Hidroksiüre + aspirin tedavisine dirençli olduğu belgelenen ya da hidroksiüre ile dirençli sitopeni (anemi ve/veya lökopeni) geliştiği belgelenen, en yüksek vasküler risk taşıyan trombositemi/esansiyel trombositopeni hastalıklarında erişkin/çocuk hematoloji veya onkoloji uzmanının bulunduğu sağlık kurulu raporu ile hematoloji veya onkoloji uzmanları tarafından reçete edilebilir" kaydı ile ilave edilmiştir.

2- Talimatın eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde (EK-2/D) yer alan ilaçlardan bu Genelgenin eki (EK-1) listede yer alan ilaçlar, anılan listeden çıkartılmıştır.

3- Talimatın eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde (EK-2/D) yer alan ilaçlarla ilgili gerekli düzeltmeler yapılmış ve bu Genelgenin eki (EK-2) listede gösterilmiştir.

4- Bu Genelgenin eki (EK-3) listede yer alan ilaçlar, Talimat eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine (EK-2/D) ilave edilmiştir.

5- Bu Genelge 06/03/2006 tarihinde yürürlüğe girer.

ek_dosya