ÇALINAN İLAÇLAR

* İl Sağlık Müdürlüğü'nün 1490 sayılı yazısında;

Şanlıurfa İli Merkez İlçesinde faaliyet gösteren As Ecza Şanlıurfa Bölge Depolarında 11.12.2005 tarihinde Hasan YILDIZ isinli şahıs tarafından 5 adet XANAX 1 mg, 5 adet NERVİUM tb, 2 adet LAMİSİL tb, 2 adet KETEK tb, 1 adet HELİPAK tedavi paketi, 33 adet NOVALJİN tb, 6 adet SEVEN SEAS port yağı adlı ilaçların çalındığı bildirilmiştir.

* İl Sağlık Müdürlüğü'nün 1490 sayılı yazısında;

Balıkesir İli Bandırma İlçesi Kaşir Acar Cd. No:79 adresinde faaliyet gösteren Melih Eczanesine 04.01.2005 tarihinde hırsızlık olayı olduğu ve 1 kutu Rivotril damlanın çalındığı bildirilmiştir.

* İl Sağlık Müdürlüğü'nün 6819 sayılı yazısında;

Kırklareli İli Lüleburgaz İlçesi Kocasinan Mahallesi, Okullar Sk. No:2 adresinde faaliyet gösteren Arım Eczanesinde yapılan hırsızlık sonucu muhtelif ilaçların çalındığı bildirilmiştir.

* İl Sağlık Müdürlüğü'nün 6488 sayılı yazısında;

Balıkesir İli Edremit İlçesi Cennetayağı Mh. İstasyon Cd. No:5 adresinde faaliyet gösteren BÜLBÜL Eczanesinde hırsızlık olayı olduğu ve muhtelif ilaçların çalındığı bildirilmiştir.

Yasa dışı yollarla ilaç almaya gelenlerin tespiti halinde en yakın Emniyet Birimine veya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerekmektedir.

Türk Eczacıları Birliği'nin 006879 sayılı yazısında;

21.02.2005 gününü 22.02.2005 gününe bağlayan gece Ecz. Şevki SATI'nın sahibi ve mesul müdürlü olduğu Suzan Eczanesi'nde hırsızlık olayı olduğu, kimliği belirsiz kişilerce muhtelif ilaçların çalındığı bildirilmiştir.

Yasa dışı yollarla ilaç satmaya gelenlerin tespiti halinde en yakın Emniyet Birimine veya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerekmektedir.